sunnuntai 16. joulukuuta 2012

Cylinda 115 Teknomat -pesukone

Kempeleen Koneessa oli vuonna 1997 myynnissä Cylinda 115 Teknomat -pesukone, joka maksoi 4150 markkaa eli 698 euroa. Kun rahan arvon huonontuminen (jota tavataan kutsua inflaatioksi) otetaan huomioon, kone maksoi nykyrahassa 905 euroa.


Moni ostaa nykyään muutaman sadan euron hintaisen pesukoneen, joka vikaantuu muutaman vuoden käytön jälkeen. Sitten ihmetellään ja pyydetään kuluttajaneuvojan apua, koska halpa kone ei kestänytkään ”riittävän kauan aikaa”. Halpa kodinkone kestää muutaman vuoden normaalissa käytössä, koska se on suunniteltu kestämään vain sen ajan (kun tilastollinen vaihtelu otetaan huomioon).

Kuvan Cylinda-pesukone toimii edelleen, eikä siinä ole koskaan ollut mitään vikaa. Olisikohan sillä mitään vaikutusta, että se on valmistettu Suomessa ja ei ehkä kaikkein halvimmista osista..?

2 kommenttia:

  1. No jos katselet netin keskustelu palstoja niin kyllä noissa paljon kalliimmissakin ns. laatumerkeissäkin on luvattoman paljon vikoja. Ja nyt puhutaan tuhannen euron ja yli hintaluokkaa olevista koneista.

    VastaaPoista
  2. Tuossa pitää paikkansa. Ehkäpä valmistajat ovat huomanneet, että kalliimmistakaan koneista ei kannata tehdä liian kestäviä.

    Merkittävin syy niiden vikaantumiseen taitaa sittenkin olla lisääntynyt elektroniikan määrä. Voidaankin siten sanoa, että mitä enemmän laitteessa on elektroniikkaa, sitä suurempi on sen vikaantumistodennäköisyys.

    VastaaPoista