maanantai 22. maaliskuuta 2010

DVD:t 80 prosentin alennuksella

Eka-Market lopettaa Oulussa, koska S-ryhmään kuuluva Arina osti sen. Loppuja käyttötavaroita myytiin tänään 80 prosentin alennuksella, ja kun ehdin sinne, näkymä oli kuin neuvostoliittolaisessa kaupassa: hyllyt ammottivat tyhjyyttään.

Eräässä korissa oli joitakin dvd-elokuvia, ja sieltä lähtivätkin mukaan Alan Rudolphin ohjaama musiikkielokuva Roadie (1980), jossa esiintyvät mm. Blondie ja Roy Orbison – Meat Loaf esiintyy näyttelijänä – ja Thank you for smoking (2005), joka kertoo tupakkateollisuuden puhemiehen ja tupakan vastustajien kamppailusta. Siinä käytiin pitkään kärhämää, ennen kuin varoitustekstit tulivat pakollisina savukerasioihin ja muihin tupakkatuotteisiin.

Amerikkalainen uuden aallon bändi Blondie oli tuolloin (1980) suosionsa huipulla.

Jälkimmäistä en ole katsonut, mutta Roadien mahdollisesti joskus, vaikkakaan en muista varmasti. Roadie maksoi 0,80 euroa ja tupakkaelokuva vastaavasti 1,20 euroa. Roadie onkin sitten halvin koskaan ostamani elokuva.

Lisätty hieman myöhemmin..:
Thank you for smoking (2005) on mainio elokuva tupakkateollisuuden puhemiehestä Nick Naylorista, joka puhujanlahjoillaan saa mustankin näyttämään valkoiselta. Hän saa kumottua kaikki tupakkateollisuudelle osoitetut syytteet ja käännettyä ne alalle myönteisiksi. Lakiesitys savukerasioiden varustamisella pääkallonkuvilla meinaa tosin tuottaa vaikeuksia...

Naylor jättää työnsä tupakkateollisuuden parissa ja perustaa oman konsulttifirman, jossa kouluttaa matkapuhelinvalmistajien johtajia vastaamaan terveysintoilijoiden syytöksiin, että matkapuhelimen käyttö aiheuttaa syöpää. Naylor opettaa heidät vastaamaan vakuuttavasti: ”Asiaa tutkitaan. Mikään ei tällä hetkellä todista, että matkapuhelin aiheuttaa syöpää.”

Vastaus on lähes sama kuin mitä Nokia on jo vuosia yrittänyt vakuuttaa ihmisille.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti